петък, 13 март 2015 г.

Кокоски




Тези сладки ги обожавам.Изпробвала съм много рецепти,но нито една не се доближи до вкуса,който търсех,докато един ден излежавайки се гледах кулинарното предаване на Рудолф Ван Веен.В него той презентираше рецепта точно за Кокоски,стори ми се много лесна и простичка,затова веднага скочих и запретнах ръкави.Получиха се уникални на вкус :)

Необходими продукти:

250 г захар
250 г кокосови стърготини
4 яйца

Начин на приготвяне:

В купа се поставя захарта, кокосовите стърготини и яйцата. Всичко се омесва с ръка до хомогенна мокра лепкава смес.

 С помощта на лъжичка за сладолед се гребва от сместа и така лесно се оформят сладки с еднаква големина.Може да пробвате и като намокрите ръцете си и ги оформите на топчета.


Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 мин. до получаване на златист загар.

 От тези продукти се получават около 20 бр. кокоски в зависимост от големината. В оригиналната рецепта бяха поднесени слепени по две с крем, аз обаче ги предпочитам така – простички. :) Да ви е вкусно!