четвъртък, 24 септември 2015 г.

Патладжани с чесън

Едва ли откривам "топлата вода" с тази рецепта,но няма как да не споделя,че така приготвени патладжани мога да ям постоянно.Придават страхотен апетит още с първата хапка :)
Патладжани-2бр чесън-3скилидки сол,оцет,магданоз-на вкус люто чушле-по желание зехтин или олио-за пържене
Патладжаните се почистват,измиват и нарязват на тънко по дължина,посоляват се обилно и се оставят за няколко часа да се отцеди горчивата вода. Измиват се от солта и се подсушават с домакинска хартия. Зехтина или олио се загрява в тиган и се пускат парчетата патладжан да се изпържат за няколко минути от двете страни до златистокафяво.Изцеждат се отново,но този път от мазнината върху хартия,поставят се в дълбока чиния и се подправят на вкус със сол,оцет,чесъна нарязан на ситно,стръкчета магданоз и малко люто за разкош!