понеделник, 5 октомври 2015 г.

Крем карамел с кроасани




Продукти:

5бр кроасани с какаов крем
8бр яйца
1л прясно мляко
2бр ванилия
1ч.ч захар
За карамела: 6с.л. захар


Начин на приготвяне:
Захарта се слага в тавичката в която ще се пече крема и се поставя във фурната на 220градуса да се карамелизира.
Кроасаните се нарязват на колелца с дебелина 1-2см
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко.
 Тавата с вече готовия карамел се изважда от фурната и върху него се редят парчетата кроасан още докато е топъл и течен карамелът, така кроасаните ще залепнат за дъното и няма да изплуват на повърхноста.



Оставя се да изстине и отгоре се залива с яйчено-млечната смес.



Пече се на 180градуса 50мин до получаване на златист крем.По желание може да се пече на водна баня като тавата се сложи в друга по голяма с вода, получава се идеално и без водна баня.
Оставя се да се охлади и се прибира в хладилник за 8часа