Открийте свят от кулинарни изкушения в моя блог за храна, където всяка публикация носи експлозия от вкусове и аромати, за да зарадва сетивата ви и да вдъхнови следващото ви гастрономическо приключение.
петък, 15 януари 2016 г.
Баница с Одрински кори
Тази баница приготвих миналата година преди коледните празници. Харесвам тези кори,защото се получава наистина по плътна и пухкава баница. Тук в София рядко ги намирах,трябваше да обикалям по малките магазинчета и се запасявах като за последно като купувах повече и ги замразявах.Около празниците съвсем случайно ги открих в магазин Фантастико и вече съм спокойна че мога да си ги купувам и от там.Опитайте ги,наистина си заслужава,вкуса много наближава този на домашно направена баница.
Продукти:
1пакет Одрински кори за баница
350гр краве сирене
6бр яйца
500гр краве кисело мляко
10гр бакпулвер
50мл олио
50гр краве масло
Начин на приготвяне:
Приготвянето е стандартното като за всяка баница.В купа сложете яйцата,разбъркайте и добавете киселото мляко с бакпулвера,олиото и натрошеното сирене.Разбъркайте всичко.
Разстелете корите на кухненския плот или маса и върху всяка сложете от плънката,навийте на руло и сложете в намазнена тава, като в случая аз редих в кръгла тава и завивах корите на охлюв.Отгоре нарежете парченца масло и разпръснете по основата на баницата.
Сложете тавата във загрята фурна на 170градуса за 50мин до златисто.