сряда, 27 януари 2016 г.

Зелеви сарми


Продукти:

2 ч.ч. зелев сок
2 гл. лук кромид стар
1 ч.л. чубрица
12 бр. сини сливи сушени
1 с.л. червен пипер
200 гр. домати консерва
50 мл олио
1 щипка черен пипер млян
1 к.л. риган
12 бр. кисело зеле листа
300 гр. ориз
500гр кайма смес

Начин на приготвяне:

  • Оризът се измива със студена вода през цедка, докато водата, която се отцежда, стане бистра.
  • Слага се в купа, лукът се нарязва и се добавя заедно с подправките, доматите и олиото и каймата. Всичко се омесва добре.
  • Избират се хубави и здрави листа от зеле, във всяко се слага от плънката и по една сушена слива без костилката. Завиват се стегнато на сарми.
  • Нареждат се в тава, заливат се със зелевия сок и се покриват с фолио. Пекат се на 180 С около 60 минути, след което се отстранява фолиото и се допичат за още 10 минути.
  • Да ви е сладко  :) 



  • зелеви сарми