вторник, 31 януари 2017 г.

Пенне с чоризо



Вкусни, богато кремообразни с вкусен бекон и ароматно чоризо. Ако обичате паста и искате да опитате нещо различно, доверете се на тази рецепта и опитайте,при нас за секунди изчезнаха :)
Аз ползвах паста пенне на La Grande Famiglia, продават я в по-големите магазини, харесва ми, защото е с яйца и е на достъпна цена, вие може да ползвате паста по ваше желание.

Продукти:
    пенне - 400 г La Grande Famiglia
    лук - 2 глави кромид
    чоризо - 200 г
    бекон - 200 г пушен
    мащерка
    черен пипер
    сол
    зехтин - 2 с.л.
    пармезан - 30 г парче
    яйца - 2 бр.
    прясно мляко - 1 ч.ч.
    пармезан - 40 г сушен
Начин на приготвяне:
Сложете 4 л вода в тенджера на котлона и оставете да заври. Сложете пастата с щипка сол в нея да се свари до готовност според указанието на опаковката. Нарежете лука на дребно.
Чоризото и беконът нарежете на дребни парчета. В дълбок тиган сложете лъжица зехтин и добавете чоризото и бекона. Пържете 5-6мин и добавете лука.
 Разбъркайте, подправете и гответе до златисто на лука.
Изцедете пастата, но отделете един черпак от водата, в която се е варила. Сложете пастата в тенджерата при бекона и чоризото, разбъркайте и сипете отделения черпак вода.
Разбийте яйцата с прясното мляко, добавете сол, пипер и настъргано парче пармезан.
Тази смес внимателно сипете при пастата и разбъркайте.
Овкусете цялата паста, дръжте на котлона няколко минути като я разбърквате. Махнете от котлона, сипете в голяма чиния, капнете няколко капки зехтин, поръсете със сух пармезан и черен пипер и пожелание поръсете малко магданоз.