понеделник, 12 март 2018 г.

Люти чушлета с кисело мляко и сирене




Страхотна идея за пикантна разядка, която на мен и моето семейство много ни допадна. Тези чушлета вървят на всичко, придават страхотен апетит и са наистина неустоими. За почитателите на лютото и не само на тях е моето предложение днес, вдъхновено от рецепта на Елена Стефанова Йорданова J

Продукти:
Люти чушки – 300 г
Сирене – 300 г
Кисело мляко – 300 г
Сол
Черен пипер
Зехтин – 5с.л
Чесън – 3 скилидки
Магданоз – за поръсване
Червен пипер – 1 ч.л
Начин на приготвяне:
Сложете зехтина в тиган на котлона и загрейте. Цепнете чушлетата през средата по дължина и ги сложете в тигана. Запържете за кратко под капак докато се изпукат и зачервят. Извадете готовите чушлета и в тигана сложете червения пипер. Запържете за няколко секунди и махнете от котлона.
Сложете в дълбока чиния киселото мляко, счукания чесън и натрошете сиренето. Подправете със сол, черен пипер и разбъркайте леко.
Поставете чушлетата в млечната смес, отгоре полейте със запържения пипер и поръсете с магданоз.
Опитайте и споделете J